Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Nevhodné potraviny při užívání Warfarinu - warfarin a kedlubna

Warfarin a kedlubna

Jak již bylo řečeno výše, kedlubna je vhodnou potravinou a adekvátní náhradou za špenát. Kedlubna obsahuje 0,1 μg vitaminu K1 ve 100 g. Mimo jiné představuje nezanedbatelný zdroj sodíku, draslíku, hořčíku, vápníku, manganu, železa i fosforu, včetně vitaminů skupiny B a kyseliny nikotinové, pantotenové a listové. Obsahuje také hodně vlákniny – její rozpustná forma mírně snižuje hladinu cholesterolu a nerozpustná se podílí na průchodnosti střev. Kedlubna má rovněž málo kalorií a v poslední době se objevují i její potenciální účinky proti rakovině tlustého střeva. Listy obsahují více vitaminu C a vápníku než hlízy.

Zdroj: Nevhodné potraviny při užívání Warfarinu
Zveřejněno: 28.2.2019



SiteMAP