Facebook Twitter Pinterest email tisk

Warfarin a sezam - sezamové sušenky

Sezamové sušenky

Ingredience: 80 g másla, 120 g sezamových semínek, 50 g třtinového cukru, 80 g špaldové mouky, 1 žloutek, 1 plná lžička prášku do pečiva bez fosfátů, pár kapek vanilkového extraktu, mouka na podsypání

Postup: Do mísy dáme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Těsto poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 30 minut odpočinout. Mezitím předehřejeme horkovzdušnou troubu na 170 °C a připravíme si dva plechy, které vyložíme pečicím papírem. Jakmile je těsto odpočaté, ještě jednou ho ručně propracujeme a na ploše, kterou lehce posypeme moukou, vyválíme a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Pečeme je přibližně 10 minut.

Zdroj: Warfarin a sezam
Zveřejněno: 10.5.2019



SiteMAP