Facebook Twitter Pinterest email tisk

Dieta při Warfarinu - recepty na středu

Recepty na středu



Zapečený bulgur s tuňákem

Ingredience: 300 gramů bulguru, 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, 100 gramů uzené mozzarelly, 1 zakysaná smetana, 100 gramů černých oliv, 3 rajčata, 1 pórek, šalotka, olivový olej, bazalka, kari, sůl, směs italského koření

Postup: Bulgur připravte podle návodu na obalu. Předehřejte troubu. Vymažte zapékací misku olivovým olejem a na dno poklaďte nakrájený pórek, šalotku, olivy a tuňáka. Následně vše zasypte směsí koření a kari. Přidejte na kolečka nakrájená rajčata, potřete zakysanou smetanou a nakonec zasypte bazalkou. Vše dejte zapéct do trouby na 15 minut. Mezitím nakrájejte mozzarellu na tenké plátky a další vrstvu rajčat dejte nahoru a opět vložte do trouby a zapečte dozlatova.



Grilované hovězí maso v housce

Ingredience: 140 g hovězího zadního, hrubozrnná sůl, čerstvý pepř, chilli paprička, ledový salát, rajče, tmavá kulatá houska, hořčice, kečup, kyselé okurky, plátky čedaru

Postup: Hovězí zadní pomeleme, trochu osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou chilli papričku bez semínek a maso dobře propracujeme. Nepřidáváme žádné vajíčko. Maso drží pohromadě díky kvalitnímu zpracování. Někteří kuchaři dělají i to, že jednotlivými kusy masa bouchají o prkénko, tím se krásně spojí. Z kuliček vytvarujeme placky, které grilujeme na středním ohni 3–7 minut po každé straně. Záleží na tloušťce masa. Opět platí, že růžový střed (středně propečené) zaručí šťavnatost jídla. Housku rozřízneme a potřeme hořčicí nebo kečupem. Před sundáváním masa z grilu na něj položíme plátek sýra a necháme rozpustit. Maso položíme na housku a dozdobíme salátem, rajčetem a okurkou.

Zdroj: Dieta při Warfarinu
Zveřejněno: 27.2.2019