Facebook Twitter Pinterest email tisk

Šípkový čaj a Warfarin - recept na šípkový čaj ze sušených šípků

Recept na šípkový čaj ze sušených šípků

Usušené šípky skladujte na dobře větraném místě. Nejprve je ideální jejich skladování v plátěném sáčku, a až si budete jisti, že jsou dokonale suché, můžete je přesunout do dobře uzavíratelné dózy. V příznivých podmínkách vám šípky vydrží uskladněné třeba i dva roky.

Příprava: Na šípkový čaj si šípky namočte na noc do vody (můžete je nechat namočené až 24 hodin). Potom tento výluh přiveďte k teplotě 80 stupňů (nevařte, protože byste zničili cenné látky) a následně přeceďte přes jemné sítko. Na přípravu je tento čaj sice pracnější než kupovaný, je však mnohem zdravější a také chutnější. Jestliže šípky nebudete mít čas louhovat, můžete je vsypat do vřelé vody a přibližně 30 minut povařit. Takový čaj bude chuťově podobný, některé látky se však teplem zničí.

Zdroj: Šípkový čaj a Warfarin
Zveřejněno: 4.5.2019



SiteMAP