Facebook Twitter Pinterest email tisk

Šípkový čaj a Warfarin - recept na pečený šípkový čaj

Recept na pečený šípkový čaj

Ingredience: 1 kg čerstvých omytých a osušených šípků, 1 kg jablek, 2 velké pomeranče, 2 citrony, 250 g třtinového cukru, 250 g cukru, badyán, skořice mletá, hřebíček

Příprava: Ovoce nakrájíme na menší kousky, šípky necháme vcelku a dáme do hlubokého pekáče. Citrusy oloupeme a vybereme z nich semínka, jinak čaj zhořkne. Zasypeme cukrem a přidáme koření. Vše promícháme. V troubě pečeme za občasného promíchání 35–45 minut, v případě potřeby přidáme vodu, aby se čaj nepřipaloval. Ke konci pečení přidáme 4 lžíce medu (můžete přidat i 1 dl rumu). Umyjeme skleničky, dáme je nahřát do trouby a nachystáme si omytá a vysušená víčka. Horký pečený čaj nalijeme do horkých skleniček, ihned zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Víčko chytne a pečený čaj tak nemusí být v ledničce.

TIP: Po otevření sklenice uchovávejte čaj v ledničce. Do hrnečku vždy dejte 2–3 lžičky čaje, zalijte je horkou vodou a pak už si jen můžete vychutnávat tu lahodnou vůni i chuť. Ovoce samozřejmě můžete sníst, ale šípky nejezte, protože obsahují vevnitř malé chloupky.

Zdroj: Šípkový čaj a Warfarin
Zveřejněno: 4.5.2019



SiteMAP