Facebook Twitter Pinterest email tisk

Lék Warfarin a co nejíst při jeho užívání - nevhodné potraviny při užívání warfarinu

Nevhodné potraviny při užívání warfarinu

Při stanovení léčby warfarinem pacient obvykle zjišťuje, co obsahuje vitamín K. Tento vitamín se nachází v brokolici, kapustě, zelí, čínském zelí, hlávkovém salátu, ve špenátu, květáku, vojtěšce, čekance, rukole, polníčku, petrželové nati, kopru, řeřiše, zeleném čaji, luštěninách, játrech, drůbeži i v telecím mase.

Přehled obsahu vitamínu K ve 100 g u některých uvedených potravin:

Potravina

Množství vitamínu K (mg / 100 g)

Syrová brokolice

130 - 200

Vařená brokolice

270

Fenykl

240

Listová kapusta

817

Kopr

400

Květák

170 - 300

Pažitka

380

Nať petržele

620 - 700

Řeřicha

57 - 300

Hlávkový salát

120 - 200

Špenát

335 - 500

Kysané zelí

62 - 1540

Červené zelí

15 - 300

Naklíčená pšenice

350

Sojová mouka

200

Sojový olej

193 - 542

Olivový olej

200 - 400

Zelený čaj

712

Kuře (maso / srdce)

300 / 720

Zdroj: Lék Warfarin a co nejíst při jeho užívání
Zveřejněno: 24.9.2018